Møre bispedømme

"Prest i Norges vakraste og mest mangfaldige bispedøme"

 MØRE – er eit ungt bispedøme med djupe røter.  Det er kjenneteikna av ramsalt hav og majestetiske fjell.  Naturen er spektakulær og folket er venlege.  Historia er rik på kultur og tradisjon. 

Då biskop Ingeborg starta si teneste i Møre fekk ho fylgjande SMS helsing: «Folket er som naturen vi bur i, du vil møte mykje barsk kjærleik»

I Møre finn du mellom anna «Kulisteinen» og «Kystpilgrimsleia».  Kulisteinen blir omtale som Noregs dåpsattest og kystpilgrimsleia vitner om at kristen tru og verksemd har prega området gjennom fleire hundre år, oppretthaldehalde gudstenestelivet og gjeve rike uttrykk i kunst, arkitektur, litteratur, musikk - og framfor alt i menneska sine hjarte.

I dag vil Kyrkja i Møre vitne i ord og gjerning om frelse, fridom og håp i Jesus Kristus ved å vere: vedkjennande – open – tenande – misjonerande.

Velkomen til Møre !

 

«Å komme fra rett fra det teoretiske teologistudiet og inn i praktisk yrke kan være en sjokkartet opplevelse, men samtidig ekstremt lærerik. Jeg har blitt utfordret på å jobbe med mange av kirkens fokusområdet, så som diakoni, trosopplæring, kultur mm. Jeg har fått erfare hvordan disse områdene overlapper hverandre i det daglige menighetsarbeidet og hvor viktige initiativ fra frivillige er for helheten i arbeidet. Dette har gitt meg verdifull kompetanse inn det videre presteyrket». - Jørgen Skogestad Kleiven, tidlegare kap i Ulstein

«Det er fantastisk å komme seg vekk fra Oslo og hit til Nordvestlandet. Her blant variert og dramatisk landskap er også den kristne historien dypt forankret i befolkningen. Mitt arbeid foregår både i bedehus fra 1970-tallet og i stavkirker fra 1300-tallet. Stadig får man høre at man er satt pris på som prest, og folk er aldri så takknemlige som etter en verdig begravelse.

Etter arbeidstid kan vi sette opp hengekøyer nede ved fjorden i kveldssola eller bestige fjelltopper over 1800 meter. Er vi heldige får vi se en av de lokale basehopperne fly gjennom dalen, Tom Cruise spille inn actionscener på Raumabanen eller Kompani Lauritzen slite seg opp til Rampestreken. Og skulle vi trenge en noe mer urban opplevelse er det mange flere butikker og spisesteder enn innbyggertallet skulle tilsi. Halve Norge har vært innom her på norgesferie, mens vi får lov til å være her hver dag. Om du lurer på om det er fint å være her: Google ‘Romsdalseggen’, ‘Trollveggen’, ‘Atlanterhavsvegen’, ‘Geiranger’ eller ‘Trollkyrkja’.

Det er luksus å få erfaring som prest i trygge rammer med spektakulære omgivelser i Møre. Jeg kan varmt anbefale andre prestestudenter og prester å flytte hit, kort eller lenge.»  - Leif Peder Oma, student og prestevikar i Rauma

 

https://kirken.no/more